Спортуваме
Придружи се и биди еко
Биди дел од борбата против загадувањето!
Секогаш постои начин да бидеме еко!
Развиј спортски дух
Замени го моторното возило со велосипед или тротинет, движи се пеш и чувствувај се поздраво!
Previous
Next
Спортуваме
Придружи се и биди еко
Биди дел од борбата против загадувањето!
Секогаш постои начин да бидеме еко!
Развиј спортски дух
Замени го моторното возило со велосипед или тротинет, движи се пеш и чувствувај се поздраво!
Previous
Next

Придружи се!

Ајде да ја спасиме природата!

Помогни и ти, стани дел од тимот кој се стреми да ја подигне свеста за екологијата и започни уште денес!

Велосипедски, планинарски
и патеки за трчање

Уреди кои користат обновливи извори на енергија

Загадувачи, причинители на загадување и статистика

Важно е да правиме мали чекори за да стигнеме до посакуваното!

Сакаш да бидеш кул и еко?
Придружи се во нашата борба против загадувањето.

Што нуди sportuvame.mk?

Без проблем излези со својот велосипед, и со тоа намали ја употребата на моторни возила!

Почист воздух

Од тебе зависи!

Обновлива енергија

Соларни панели, хидроенергија

Заштити ја околината

Посади некое растение, и негувај ги оние кои ги посадиле твоите сограѓани.

Заштити ги животните и растенијата

Чувај ја почвата и не ја храни со отпад, за најмилите се работи.

Штеди енергија

Користи извори на еко енергија.

Еко материјали се кул

Цевките и лажичките замени ги со еко продукти

Повеќе за загадувањето

Информирај се.

Луѓето се најголем причинител на аерозагадувањето!

Намали го користењето на штетни и опасни хемикалии.

Нашата Мисија

Нашата мисија е да ја подигнеме свеста на граѓаните за животната средина! Со активен спортски живот може да го намалиме загадувањето, користењето на моторни возила, и во меѓувреме да одржиме здрав дух.

Вози Велосипед

Одбери ја патеката која најмногу ти одговара и веднаш стигни до посакуваното место!

Користи еко материјали

Дознај каде можеш да најдеш еко материјали и придонесете за подобар одржлив развој.

Движи еколошки

Замени го користењето на дизел со еколошките горива како метан и бензин.

Живеј поздраво

Види каде можеш да најдеш еко уреди кои не ја загадуваат природата.

Тимот на

Еко [придвижувачи]

Ние сме Федора и Борјан и тука сме да ви помогнеме да одберете подобар начин на живот, еко живот. Внесете ‘еко’ во вашето секојдневие. Користете еко уреди, еко материјали, возете велосипед или пак користете го вашиот електричен тротинет. Движете се повеќе и намалете го користењето на моторни возила. Бидете еко, бидете кул како нас!

Загадувачи

Дознај кои се најголемите загадувачи во нашата земја!

Енергетски индустрии
51%
Транспорт
28%
Депонии за цврст отпад
77%
Минерална индустрија
44%
Емисии на штетни гасови од домаќинствата
29%
Согорување отпад на отворено
5%

Според вас, колку е развиена еколошката свест во нашата држава?